• Goede doelen

  LC Venray Peelparel heeft sinds haar oprichting onder andere de volgende goede doelen kunnen ondersteunen door het organiseren van fundraise-activiteiten.

  Groen Schoolplein in Overloon

  Een enthousiaste groep ouders ging in 2014-2015 het grijze schoolplein van de Josefschool in Overloon omtoveren tot een groen schoolplein. Het werd een uitdagend schoolplein met veel natuurlijke speel-, spel- en leermogelijkheden voor de kinderen. Een plein waar kinderen elke dag in contact komen met de natuur, gericht op beleving en ontdekking en die de nieuwe visie van de Josefschool om "boeiend onderwijs" te bieden ondersteund. Het groene schoolplein werd aangelegd rondom het onderbouw gebouw en de Spring buitenschoolse opvang (BSO) aan de Theobaldusweg in Overloon

  Ga naar website

  Homestart

  Home-Start ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met ten minste één kind tot zeven jaar. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.

  Ga naar website

  EVA Vrouwencentrum

  EVA is een vrouwencentrum voor en door vrouwen. Voor vrouwen die zichzelf willen versterken, vrouwen die kennis willen geven en ontvangen. EVA brengt vrouwen uit verschillende werelden bij elkaar. Vrouwen die creatieve ideeën willen delen en uitvoeren,vrouwen die hun netwerk willen uitbreiden. EVA biedt de mogelijkheid om workshops en cursussen te volgen, je talenten te ontwikkelen en je ervaringen te delen met andere vrouwen.

  Ga naar website

  Stichting Manege Seurenheide

  In 1973 is deze stichting opgericht om het voor mindervalide mensen mogelijk te maken paard te rijden. Toentertijd nog op het kasteel van Well, op de Arabierenfokkerij van de heer Nabben en in 1981 is de manege verhuist naar de huidige locatie op ’t Leuken 3a in hetzelfde dorp. 
  De manege van ruitersportcentrum Seurenheide is best een beetje uniek. De meeste maneges worden gebouwd om valide mensen te laten paardrijden en door de loop der jaren komen hier soms groepen minder valide ruiters bij. Maar tijdens de bouw van deze manege is rekening gehouden met de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

  Ga naar website

  CliniClowns

  Cliniclowns in veel landen beter bekend als clown doctors, is een van oorsprong Amerikaanse organisatie die speciaal getrainde clowns naar ernstig zieke kinderen in ziekenhuizen stuurt om hun verblijf daar wat aangenamer te maken. De clowns bieden kinderen die ernstig ziek of gehandicapt zijn of die een traumatische ervaring hebben gehad wat afleiding waardoor zij hun ziekte even kunnen vergeten. Ze helpen de kinderen om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving en leidden hun aandacht af van enge en vervelende procedures.

  Ga naar website

  Stichting Terre - Rett Syndroom fonds

  Het doel van Stichting Terre is het direct ondersteunen van toegepast wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling van therapieën zodat kinderen met het Rett syndroom alles uit het leven kunnen halen wat erin zit. Stichting Terre - Rett Syndroom Fonds ondersteunt de projecten financieel en organiseert overleg tussen (internationale) specialisten van verschillende medische instellingen zodat de beschikbare kennis wordt gedeeld. Stichting Terre is voor deze projecten ook intermediair tussen patiënten, ouders en verzorgers enerzijds en medische partners anderzijds.

  Ga naar website

  't Raayke te Tienray

  Door omstandigheden kan het voorkomen, dat een kind (tijdelijk) niet meer thuis kan wonen. Het vinden van een passende woonplek duurt soms te lang en een snelle oplossing is van belang. Crisisopvang bij Daelzicht is dan een van de mogelijkheden. Met een team van betrokken professionals biedt 't Raayke veiligheid, stabiliteit, structuur en rust in het leven van de kinderen. Voor alle kinderen bij 't Raayke is er dagbesteding. Sommigen gaan naar school en anderen naar dagcentrum de Kej in Koningslust.

  Ga naar website

  Stichting COR

  Stichting COR steunt projecten die het als hun taak zien de toekomstkansen van kinderen te verbeteren. Dit doen zij voornamelijk door het financieren van maatregelen op educatief of medisch gebied. Stichting COR onderscheidt zich door het feit dat 100 % van alle donaties direct naar die bestemde projecten gaat. Ze steunen alleen projecten waar ze persoonlijke contacten hebben. Alleen op die manier kunnen ze de garantie aan hun donateurs geven dat er geen geld verspild wordt. De kracht van Stichting COR is dat er geen overheadkosten zijn, en dat er een directe link is met de projecten. De bestuursleden bezoeken de projecten op eigen kosten, zodat de donaties volledig benut worden ten behoeve van de kinderen.

  Stichting COR is door een kleine groep vrijwilligers opgericht, in 1995 in Duitsland en in 1999 in Nederland. Het is een sterk persoonlijk gerichte en kleinschalige organisatie.

  Ga naar website