• Belangrijke nieuwsberichten

  Uitreiking Peace Poster Contest

  Woensdagmiddag 2 november 2016 vond in het Theehuis van het Oda Park de prijsuitreiking van de Peace Poster Contest 2016 plaats. Het thema van de wedstrijd was dit jaar Vier de Vrede.

  Winnaar was Eef Thielen van basisschool de Meulenbeek. Het jury prees de winnende tekening als ‘een fris en helder beeld dat symmetrisch is opgebouwd. Centraal koesteren beschermende handen de landen op de wereld en de wereldreligies gevisualiseerd met vlaggen en symbolen. Deze krachtige symmetrie wordt subtiel doorsneden door een diagonale lijn van twee vredesduiven, eentje met de olijftak in zijn bek en eentje die het beeld uitvliegt op zoek naar een nieuw takje. De boodschap is duidelijk: de vrede vieren maar niet vrijblijvend. De tekening heeft in vorm, kleur en beeldopbouw een uitstekende posterwaardigheid’.

  De tweede prijs was voor Loes Verstegen van basisschool de Kruudwis en de derde prijs ging naar Bo Verschuuren van basisschool Petrus’ Banden. De publieksprijs was voor Jasmijn van der Wielen van basisschool de Bongerd.

  De mooiste posters dingen mee met die uit andere dorpen en steden. En de mooiste poster van ons land gaat dan naar New York om samen met winnaars van de andere 200 landen gejureerd te worden. 

  De prijzen werden uitgereikt door wethouder Martijn van der Putten. Deze feestelijke middag werd opgeluisterd door saxofoonleerlingen  van Muziekschool Kunstencentrum Jerusalem onder leiding van  de heer Geert Nellen.

  {content_title}

  {content_content}

  {content_title}

  {content_content}

  {content_title}

  {content_content}

  {content_title}

  {content_content}

  {content_title}

  {content_content}