• Bloem kerk
 • Belangrijke nieuwsberichten

  Uitslag Lions Peace Poster wedstrijd 2020

  In de eerste week van november werden de prijzen naar de verschillende scholen gebracht. Vanwege de beperkingen als gevolg van het corona-virus was het dit jaar jammer genoeg niet mogelijk om dit op de gebruikelijke feestelijke wijze te laten plaatsvinden.

  De eerste prijs werd gewonnen door Deliyah Sanches van basisschool Krokodaris in Venray. Het juryrapport zegt dat op de winnende poster het thema “Elkaar helpen geeft Vrede” verbeeld wordt door twee meisjes die hand in hand lopen op een kleurig toneel. Het grootste meisje helpt een kleiner meisje dat maar één been heeft. Op de voorgrond, heel groot afgebeeld zie je twee meisjes met kleurige banden om het hoofd. Dit zijn blinddoeken, gemaakt van vlaggen uit de hele wereld. Waarom hebben ze blinddoeken voor? Zijn het dezelfde meisjes? Helpen ze of kijken ze juist weg? Als kijker mag je daarnaar raden. De hoofden van de meisjes vooraan zijn prachtig getekend. De kleuren spatten ervan af. De opbouw en invulling maken het tot een bijzonder originele tekening. Daarom heeft deze poster volgens de jury de eerste prijs verdiend. Deliyah is een bijzonder talent: in 2019 won zij al de tweede prijs in Venray en de derde in het Lionsdistrict bij de Vredesposter Wedstrijd.

  De tweede prijs ging naar Jip Hoex van basisschool De Meulebeek in Oostrum. Elkaar helpen is op deze poster uitgebeeld door twee kinderen die een slinger vormen met steeds meer kinderen uit de hele wereld. De wereldbol is hier mooi weergegeven. De werelddelen kleuren groen tegen een achtergrond van helderblauwe oceanen. De wereldbol wordt gedragen door een stralend witte duif. Het teken van de vrede. Hij draagt een vredestakje in zijn snavel. De duif vliegt het heelal tegemoet. De vormgeving van deze poster is uitstekend gedaan. Een verdiende tweede plaats volgens de jury.

  De derde prijs werd gewonnen door Gioia Winnen van basisschool De Klimboom Venray. Elkaar helpen wordt op deze tekening maar liefst drie keer uitgebeeld. Een stoere, gemaskerde superman helpt een klein meisje, dat een popje stevig tegen zich aan klemt. Op de achtergrond loopt een oudere dame achter een rollator. Haar twee tassen worden gedienstig gedragen door een vriendelijk lachende jongeman die achter haar loopt. Op de voorgrond zijn twee armen afgebeeld die elkaars hand vasthouden.  Twee vredesduiven vliegen door de lucht. Een kasteelachtige kerk op de achtergrond maakt deze kleurige tekening compleet. Een welverdiende derde plaats.

  De Publieksprijs werd met 14 van 32 stemmen gewonnen door Fleur Strijbos van basisschool Eigenwijs in Oirlo.

  De overige schoolwinnaars waren: Lenna Petersen van Bs De Lier te Merselo, Ise Beterams van Bs De Peddepoel te Wanssum, Bram Kuenen van Bs Megelsheim te Meerlo, Evelien … van Bs Petrus' Banden te Venray, Hanne Theunissen van Bs Eigenwijs te Oirlo, Tim Derks van Bs De Bongerd te Venray, Cas Hendriks van Bs Coninxhof te Venray (hij was in 2019 ook al schoolwinnaar) en Lonneke Hendriks van Bs De Driehoek te Griendtsveen.

  Wij feliciteren alle winnaars met de door hun behaalde prijs. De winnaars van de eerste drie prijzen wensen wij veel succes bij de verdere competitie in het district en naar wij hopen ook landelijk en verder.